Един ден на остров Тасос

За 1ви път бях на Тасос точно преди 10години, всъщност това бе първия ми допир с Гърция и много ми хареса. Кристално чиста вода, плуващи малки рибки, спокойствие и каменист бряг.
 

Така макар да не бяхме планирали ходене до Тасос, все пак решихме един от дните да направим плаж до там. Фериботите са през 30минс, колкото трае и самият път.

Тасос отново не ни разочарова.

Изключително чисто, подредено, спретнато.

Винаги ме впечатляват мънички нестандартни идеики тип “направи си сам”. В случая от една обикновена консерва, която дори не е облепена с хартия, с посаден босилек, се е получила свежа саксия, която краси всяка масичка, но и може да се използва за аранжиране и овкусяване на храната.

Не знам кой си е играл да връзва всеки буркан по клоните, но изглежда много свежо.

Идеята ни беше да седим до обяд и след това да се приберем към Керамоти, за да спят следобеден сън децата. Но толкова ни беше хубаво, че просто не ни се тръгваше. Децата заспаха блажено, то кой не би подремнал докато слуша вълните 🙂

Следобяда вече много гладни решихме да седнем някъде да похапнем и после да се разходим.

Това местенце определено ни грабна и не само заради супер яката оферта от 8 шишчета за 5 евро, но и заради приятната обстановка.

Дамян като пълно копие на майка си, обича сергийките и пазаруването 🙂

А аз си взех за спомен синята лента за коса. Преди да тръгнем на море, обиколих няколко магазина, където подобни на нея струваха между 10 и 15лв., в Тасос всички бяха по 2евро.

 

Може би след още 10години отново ще се върнем, а до тогава се надявам да сме обиколили някои от по-далечните островчета на китната и пълна с красоти Гърция.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *